Hej, jag heter Erika Jägers och är född i Leusden ( Nederländerna ), redan som  åttaåring  bestämde jag mig att  någon gång  skulle jag  bo  i Sverige. Jag var då på semester med  mina föräldrar och syskon  och jag älskade landet, det var precis  som  jag hade  hittat  hem. 

I Nederländenra jobbade jag  två  år på en medeltida bondgård  när  jag fick chansen att börja på MNT(människa-natur-teknik) linjen på  Bäckedals  folkhögskola i Sveg  1992  Jag  lärde mig otroligt mycket och  hade  det  jätteroligt , även om jag inte alltid hängde med på det svenska språket. Därefter stannade jag kvar i Huså  där  min pojkvän jobbade på getgården. Början  av  '93 flyttade vi till en by nära Ribe i Danmark,  men  där trivdes vi inte så bra. Då bestämde vi att vi skulle flyta till Sverige .  December  '93 köpte vi Turinge Getgård. Vi gjorde massor  av  olika sorter s   getost  och mese och efter ett år även ost och ostkaka på fjällkomjölk. Vi sålde mycket i vår gårdsbutik och  bondcafé,  inte  bara  mat men också  hantverk från bygden.  

År  1997  föddes vårt andra barn som efter  många  operationer blev  gravt  handikappad, för att ta hand om henne fick vi  först  lägga ner verksamheten och sedan flytta tillbaka  till Nederländarna  . Under alla år har jag hållit igång med flera olika typer av hantverk . A llt från tovning ,  göra egna örtsalvor och tenntrådsarbeten till bandvävning. 

Efter att Majken dog  april  2007 fick jag fler och fler förfrågningar  om  att delta på keltiska marknader och  festivaler . Det kändes alldeles rätt och  inte bara  för mig men hela familjen är "smittad".  Dom   tycker det är roligt att följa med och leva  vikingaliv  på helger .

Januari  2010 flyttade vi "hem" till  Sverige och första åren hit hade jag företaget medeltida hantverk men det var svårt att få besökare till gården så det blev en hobby.

I 2015 vände livet , jag fick bröstcancer & utmattningsyndrom ...då ställs hela livet på spets och bestämde mig för att låta en dröm gå i uppfyllelse; nämligen att gå¨ett år till på Bäckedals Folkhögskola i Sveg men nu textillinje... otroligt så mycket man fick lära sig allt från att så lin och hampa  och klippa får till färdig garn  för att väva med... och massa mer och allt från historisk perspektiv.
2016 har jag utvecklat mina kunskaper i väv & formgivning och gick på Forsa Fhsk som oxå har gett mig massa med kunskap och inspiration.
 HT -17  VT-18 gickjag Hantverkslinje på Kalix Fhsk och där ingår även kultur och kvinnohistoria  som är väldigt spännande. men fick även fördjupa mig mer i bl.a. tovning , broderi, batik, tygtryck, tvåändstickning , frivoliteter &  knyppling
VT-18  har jag även handsömnad på Bäckedals folkhögskola
HT-18 VT 19 gick jag entrprenör ekoturism kursen på Österlens fhsk
VT-19  fotografikurs på Bäckedals fhsk
 mina textilfärdigheter har jag dem sista åren främst utnjutat inom det självhushållar livet vi lever på Bodsjö Prästgård. Men 2020 kände jag att jag vil generera en stadig inkomst på mitt hantverk och startade företaget Artibus by Jägers